ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ, ΦΩΤΟΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ, ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΟΞΥΛΑ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΔΑΠΕΔΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ  |   ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ   |  wishlist  ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ταπετσαρίες-φωτοταπετσαρίες –oikanet

Φίλτρα

Ταπετσαρίες τοίχου on line

» Αρχική » Ταπετσαρίες Τοίχου

Ταπετσαρίες τοίχου

Κάποτε κυριαρχούσε η εντύπωση ότι οι ταπετσαρίες τοίχου είναι ανθυγιεινές, καθώς δεν επιτρέπουν στον τοίχο να «αναπνεύσει» γιατί απορροφά σκόνη. Όλα αυτά είναι μύθος , εάν σκεφτούμε ότι στις χώρες τις Βόρειας Ευρώπης όλα τα σπίτια έχουν ταπετσαρίες τοίχου . Τα προβλήματα υγρασίας δεν δημιουργούνται από την ταπετσαρία ούτε καλύπτονται από αυτήν - η ύπαρξη υγρασίας θα έχει σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει… Δείτε Περισσότερα

Ταπετσαρίες Τοίχου όλα τα σχέδια του 2017 στις καλύτερες τιμές


Ταξινόμηση κατά:


-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218624
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218624
Κωδ.:218624
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218623
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218623
Κωδ.:218623
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218622
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218622
Κωδ.:218622
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218621
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218621
Κωδ.:218621
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218620
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218620
Κωδ.:218620
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218619
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218619
Κωδ.:218619
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218618
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218618
Κωδ.:218618
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218617
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218617
Κωδ.:218617
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218616
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218616
Κωδ.:218616
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    
-13%
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218615
Ριγέ ταπετσαρία τοίχου Neo Royal 218615
Κωδ.:218615
90,00€    78,00€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   Αγορά  
    


Ταπετσαρίες τοίχου

Κάποτε κυριαρχούσε η εντύπωση ότι οι ταπετσαρίες τοίχου είναι ανθυγιεινές, καθώς δεν επιτρέπουν στον τοίχο να «αναπνεύσει» γιατί απορροφά σκόνη. Όλα αυτά είναι μύθος , εάν σκεφτούμε ότι στις χώρες τις Βόρειας Ευρώπης όλα τα σπίτια έχουν ταπετσαρίες τοίχου . Τα προβλήματα υγρασίας δεν δημιουργούνται από την ταπετσαρία ούτε καλύπτονται από αυτήν - η ύπαρξη υγρασίας θα έχει σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει η ταπετσαρία. Αντίστοιχα, η δημιουργία μούχλας στη γυψοσανίδα γίνεται αντιληπτή από τα σκούρα σημάδια (σαν λεκέδες) που θα εντοπίσετε επάνω στην ταπετσαρία. Τέλος, η κόλλα που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση της δεν προκαλεί καμία φθορά στην επιφάνεια και το χρώμα του τοίχου.

Τα πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας.
Τα πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας τοίχου είναι  ότι είναι ένα καθαρό προϊόν με εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση . Επιπλέον είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχει κανείς ένα όμορφο αποτέλεσμα με χαμηλό κόστος .

Επιλογή ταπετσαρίας.
Αρχικά πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατασκευή του τοίχου. Αν ο τοίχος είναι σε άριστη κατάσταση και λείος μπορούμε να τοποθετήσουμε όποια ταπετσαρία θέλουμε. Αν ο τοίχος έχει ατέλειες και η κατάσταση του δεν είναι καλή, τότε πρέπει να επιλέξουμε μια ταπετσαρία με πολύ σχέδιο και ανάγλυφη.
 

Είδη ταπετσαρίας.
Υπάρχουν πολλά είδη ταπετσαρίας όπως είναι: η ακρυλική, η συνθετική ,η υφασμάτινη, από βινύλιο, από καπλαμά ή ακόμα κι από φυσικές ίνες.

·         Χάρτινες ταπετσαρίες: Οι χάρτινες ταπετσαρίες είναι συνήθως οι πιο οικονομικές και αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από χαρτί συνήθως διπλής στρώσης. Είναι ελαφρά πλενόμενες δηλαδή μπορούν να πλυθούν με ένα νωπό σφουγγαράκι και ελαφρύ απορρυπαντικό.

·        Βινυλικές ταπετσαρίες με χάρτινο υπόστρωμα: Οι βινυλικές ταπετσαρίες είναι πιο καλές ποιοτικά, πιο ανθεκτικές στη φθορά του χρόνου και στον ήλιο. Βινυλικές ταπετσαρίες με συνθετικό υπόστρωμα (Vlies –Non Woven):

Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των βινυλικών ταπετσαριών αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα κυρίως στη τοποθέτηση τους.

·        Ανάγλυφες ταπετσαρίες (Αφρώδεις):

Κυρίως βυνιλικές ταπετσαρίες είτε με συνθετικό είτε με χάρτινο υπόστρωμα με διογκωμένη επιφάνεια. Έχουν μεγαλύτερη μόνωση στον ήχο και στην θερμότητα λόγο τις κυψελικής τους δομής. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι καλύπτουν τυχόν μικρές ατέλειες που έχει ο τοίχος.

·         Βαφόμενες ταπετσαρίες (Patent Decor):

Αυτή η κατηγορία αποτελείται από ταπετσαρίες οι οποίες μετά την τοποθέτησή τους πρέπει να βαφούν. Τα ρολά είναι λευκά ημιδιάφανα χωρίς χρώμα από την κατασκευή τους. Είναι όλες βινυλικές με συνθετικό υπόστρωμα (Vlies), ελαφριές, ανθεκτικές και πάρα πολύ εύκολες στην τοποθέτηση. Βάφονται εύκολα όσες φορές θέλουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε πάνω τεχνοτροπίες – διχρωμίες κ.α. Πλεονεκτήματά τους είναι ότι έχουμε πάντα ένα καθαρό τοίχο, έχουν ελαστικότητα και δεν δημιουργούνται ρωγμές όπως σε ένα τοίχο και όταν χρειαστεί απομακρύνονται πολύ εύκολα όπως όλες οι Vlies ταπετσαρίες. Έρχονται σε πάρα πολλά σχέδια και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.

·         Πολυτελείς ταπετσαρίες

Οι πολυτελείς ταπετσαρίες ποικίλουν ως προς τις ποιότητες και τις προδιαγραφές τους. Συνήθως εφαρμόζονται τεχνικές που έχουν σαν αποτέλεσμα ιδιαίτερα οπτικά εφέ.

·         Επαγγελματικές ταπετσαρίες

Οι επαγγελματικές ταπετσαρίες καλύπτουν αυστηρότερες προδιαγραφές και είναι ιδανικές για τοποθετήσεις σε χώρους όπως ξενοδοχεία, γραφεία, πλοία, νοσοκομεία και άλλους χώρους όπου οι απαιτήσεις σε αντοχή και ποιότητα είναι αυξημένες.

Συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους:

Τι είδους κόλλα απαιτείτε για κάθε ταπετσαρία;

Σε ιδανικές επιφάνειες τοίχου οι κόλλες αντιστοιχούν ως εξής:

·         Χάρτινες ταπετσαρίες: Απλή κόλλα Glutolin N

·         Βινυλικές ταπετσαρίες με χάρτινο υπόστρωμα: Special κόλλα Glutolin 77 ή Glutolin CI

·        Βινυλικές ταπετσαρίες με συνθετικό υπόστρωμα Vlies – Non Woven: Glutolin CI,  Glutolin M22,  Glutolin K10, Glutolin S15, Glutolin roll kleister, Glutolin BW. (Ανάλογα το βάρος της ταπετσαρίας και τις απαιτήσεις της επιφάνειας, χρειαζόμαστε και ισχυρότερη κόλλα).

Μπορεί να πλυθεί η ταπετσαρία;
Βεβαίως! Μετά από την τοποθέτηση μπορεί να μείνουν μερικοί λεκέδες από κόλλα. Καθαρίστε απαλά με ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι την επιφάνεια της ταπετσαρίας και οι λεκέδες θα απαλειφθούν εύκολα.

Είναι απαραίτητη η προετοιμασία του τοίχου για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας;
Ναι, είναι ουσιαστικό για το καλό αποτέλεσμα να είναι οι τοίχοι καθαροί και λείοι. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να συναντήσουμε προβλήματα ταιριάσματος του προϊόντος, πρόσφυσης στον τοίχο, κλπ.

Μπορεί να τοποθετηθεί ταπετσαρία στην κουζίνα ή στο μπάνιο;
Ναι, εφόσον ο τοίχος δεν έχει υγρασία. Αν όμως η ταπετσαρία βρίσκεται υπερβολικά κοντά σε σημεία όπου μπορεί να έχει υπερβολική επαφή με νερό ή με λάδι, σου συνιστούμε να εφαρμόσετε μια στρώση υγρού λατέξ στην ταπετσαρία για να αποτραπεί η φθορά της.
Προειδοποίηση: σε εξαιρετικά πορώδεις τοίχους μπορεί να σημειωθεί υπερβολική απορρόφηση κόλλας από τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση σου συνιστούμε να αναμείξετε την κόλλα μας με κόλλα βινυλίου. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε καλύτερη απόδοση, ιδίως στους τύπους "non woven" ταπετσαριών.

Μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ανάγλυφη βαφή;
Μπορεί να τοποθετηθεί από ένα ειδικό , εφόσον επεξεργαστεί τον τοίχο .

Μπορεί να τοποθετηθεί καινούρια ταπετσαρία πάνω από παλιά;

Σύμφωνα με τους κανόνες τοποθέτησης η παλιά ταπετσαρία πρέπει πάντα να απομακρύνεται. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπου η ταπετσαρία είναι λεία, είναι πολύ καλά κολλημένη, είναι καθαρή και δεν έχει πιει καυσαέρια ή νικοτίνη τότε αν το κρίνει κάποιος ειδικός μπορεί να τοποθετηθεί νέα ταπετσαρία πάνω από μια παλιά.

Πως απομακρύνεται μια παλιά ταπετσαρία;

Εάν η ταπετσαρία είναι χάρτινη την μουσκεύουμε με ζεστό νερό στο οποίο έχουμε αραιώσει ένα ειδικό διαβρωτικό και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απομακρύνουμε. Εάν είναι βυνιλική και δεν πίνει νερό είτε ξεχωρίζουμε το μπροστινό μέρος τραβώντας το και μουσκεύουμε το υπόστρωμα που έχει παραμείνει στον τοίχο, είτε εάν αυτό δεν γίνεται, πληγώνουμε την ταπετσαρία με μια συρματόβουρτσα ή ένα μαχαιράκι έτσι ώστε να εισχωρήσει το διάλυμα του διαβρωτικού και έπειτα ξεκολλάμε με μία σπάτουλα. Εάν η ταπετσαρία είναι Vlies ξεκολλάει ολόκληρη τραβώντας κάθε φύλλο χωρίς βρέξιμο.

Τι είναι ο αριθμός παρτίδας στην ετικέτα ταυτότητας κάθε ρολού;

Κάθε σειρά εκτύπωσης αριθμείται κατά την παραγωγή με έναν αριθμό παρτίδας όπου αναγράφετε στην ετικέτα ταυτότητας κάθε ρολού. Πριν την τοποθέτηση ελέγχουμε πάντα τα ρολά από το ίδιο σχέδιο να είναι και ίδια παρτίδα. Ρολά διαφορετικής παρτίδας έχουν ελαφριές χρωματικές διαφορές γι αυτό δεν πρέπει να τοποθετούνται στον ίδιο τοίχο.

Είναι εύκολη η τοποθέτηση της ταπετσαρίας;
Ναι, είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση: ακολούθησε απλώς τα παρακάτω βήματα:

4 βασικά βήματα για την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου

1. Προτού ξεκινήσετε, ελέγξτε αν η επιφάνεια του τοίχου είναι κατάλληλη ή απαιτούνται στοκαρίσματα και τριψίματα. Επειτα, υπολογίστε στον τοίχο το φάρδος της ταπετσαρίας. Για να μην ξεφύγετε από την ευθεία, σημειώστε με μολύβι τρία σημεία (ψηλά-μέση-χαμηλά) που θα σας βοηθούν να ευθυγραμμίζετε εύκολα το φύλλο της ταπετσαρία τη στιγμή της τοποθέτησης.

2
. Απλώστε την ειδική κόλλα (την προμηθεύεστε από χρωματοπωλεία) με ρολό στις μεγάλες επιφάνειες και με πινέλο σε γωνιές, γύρω από τις κάσες και τα σοβατεπί. Μην αγχώνεστε. Η κόλλα δεν στεγνώνει γρήγορα. Αρχίστε να εφαρμόζετε την ταπετσαρία με ηρεμία.

3. Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή και βεβαιωθείτε ότι είναι ίσια τοποθετημένη, λειάνετε την επιφάνεια με μια πλαστική σπάτουλα. Σε ευαίσθητες επιφάνειες χρησιμοποιήστε τη βούρτσα της σκούπας. Σκουπίστε με ένα υγρό Vitex για να φύγουν τυχόν υπολείμματα κόλλας.

4.
Τέλος, κόψτε όση ταπετσαρία περισσεύει με ένα κοπίδι. Χρησιμοποιήστε την ακμή της σπάτουλα σαν οδηγό για να κόψετε με ακρίβεια. Με το πίσω μέρος του κοπιδιού μπορείτε να λειάνετε τυχόν «φουσκαλίτσες» έχουν απομείνει στην επιφάνειά της.

Όλες οι χάρτινες ταπετσαρίες και οι βινυλικές με χάρτινο υπόστρωμα απαιτούν την κόλλα πάνω στο ρολό. Πρέπει να μείνει η κόλλα στο κάθε φύλλο 8 – 12 λεπτά για να τραβήξει την υγρασία που απαιτεί το χαρτί και να διασταλούν οι ίνες του. Συνήθως το κάθε φύλλο διαστέλλεται 2,5% κατά πλάτος και 0,5% κατά μήκος. Αυτή η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί οπωσδήποτε αλλιώς θα προκύψουν ζαρώματα στην ταπετσαρία και ανοίγματα στις ενώσεις.

Οι ταπετσαρίες συνθετικού υποστρώματος (Vlies – Non woven) δεν διαστέλλονται με την υγρασία. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να τις τοποθετήσουμε βάζοντας την κόλλα απευθείας στον τοίχο. Αυτή η τεχνική μας δίνει πάρα πολλά πλεονεκτήματα

Στην ετικέτα - ταυτότητα κάθε ρολού υπάρχει ένα σύμβολο που δείχνει κάθε πόσα εκατοστά επαναλαμβάνεται το σχέδιο στο ρολό. Εάν το ρολό δεν έχει σχέδιο ή έχει τυχαίο σχέδιο τότε η επανάληψη αναφέρεται ως ->|0. Πριν κόψουμε τα φύλλα μας πρέπει να ταιριάξουμε το σχέδιο για να είμαστε σίγουροι πως το κάθε φύλλο θα έχει το σωστό μήκος και όχι μικρότερο. Όταν η ταπετσαρία μας έχει επανάληψη σχεδίου υπολογίζουμε το ύψος του φύλου μεγαλύτερο από το κανονικό γιατί όσο πιο μεγάλη είναι η επανάληψη, τόσο πιο πολύ "φύρα" έχουμε για να το ταιριάξουμε.


Newsletter
Σε ενδιαφέρειNewsletter
facebook    twitter
μεταφορικά επιστροφή προϊόντων πιστωτική κάρτα
πιστωτική κάρτα
ταπετσαρίες-φωτοταπετσαρίες –oikanet

Επικοινωνία
© 2017 - oikianet.gr
© 2017 - oikianet.gr
Back to top